Εργαστήριο Φωνητικής

Εργαστήριο φωνητικής με τον δάσκαλο φωνητικής και ηθοποιό Κώστα Χατζηδημητρίου

Το 42 zone HUB, σας προσκαλεί στα 42 days-performing arts, τα πρωτότυπα θε-ματικά εργαστήρια που διδάσκουν ορισμένοι από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Το δεύτερο εργαστήριο της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου από τις 10:30 ως τη 13:30 και είναι ανοιχτό προς παρακολούθηση σε όλους, όλες, όλ@ (επαγγελματίες, νέους επαγγελματίες, φοιτητές ωδείων, δραματικών σχολών, υποψήφιους ωδείων δραματικών σχολών, άτομα με ειδικό ενδιαφέρον για το τραγού-δι, τη φωνητική και τις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες όπως οι εκπαιδευτικοί που χρησιμοποιούν τη φωνή ως επαγγελματικό όργανο κ.α.). Ο εισηγητής του εργαστηρίου, Κώστας Χατζηδημητρίου, προτείνει απλές ασκήσεις οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν την αντήχηση του ήχου και να δώσουν ένα μικτό ηχόχρωμα κεφαλικής και θωρακικής φωνής στην ομιλία και το τραγούδι. Το εργαστήριο είναι το πρώτο από έ-ναν κύκλο εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν και προσφέρει τα θεμέλια για να προσεγγίσει κανείς την τεχνική του “NG”.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας:

  • στα τηλ.: +30 6939 866 476
  • στο e-mail: info@collective42zone.com και
  • στο facebook: 42zone performing arts

 

Δυο λόγια για το εργαστήριο από τον Κώστα Χατζηδημητρίου | Η τεχνική του “NG”“

Γνωρίστε την τέχνη της φωνητικής μέσα από εύκολες ατομικές και ομαδικές ασκήσεις. Ελάτε σε επαφή με τα θεμέλια της φωνής σας μέσω του ρινοφαρυγγικού ήχου.

Ανακαλύψτε τις δυναμικές του ήχου σας, τις δυνατότητες της αναπνοής, την ενίσχυση της αντήχησης που επιφέρει ο συντονισμός των χορδών χωρίς μυϊκή ένταση και πίεση. Εστιάστε στους αρμονικούς των ηχείων που απελευθερώνουν το όργανο της φωνής.

Ο ρινοφαρυγγικός ήχος «NG», ενισχύει την αντήχηση του ήχου (απαραίτητη όσο και η παραγωγή του ήχου) και ελαττώνει την πίεση του αέρα στις χορδές, δίνοντας την αίσθηση ενός μικτού ηχοχρώματος θωρακικής και κεφαλικής φωνής, είτε πρόκειται για ομιλία είτε πρόκειται για τραγούδι. Η τεχνική επικεντρώνεται σε ομάδες αντισυσπαστικών μυών που χειρίζονται τα χείλη, τη γλώσσα, τις ρινικές και τις παραρινικές κοιλότητες κ.α.

Παροτρύνει τη χρήση φαντασίας και ενσωμάτωσης. Στηρίζεται στις συχνότητες δόνησης του ανθρώπινου σώματος, στην επαναφορά της σωματικής αντίληψης και της φω-νητικής μνήμης και εστιάζει στα προβλήματα του οργάνου της φωνής και στη συνείδη-ση αυτών των προβλημάτων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να τραγουδήσει καλύτερα, να βελτιώσει την άρθρωσή του και να πειραματιστεί γύρω από τις ποιοτικές δυνατότητες του ήχου του.”

 

Δυο λόγια για τον εισηγητή

Ο ηθοποιός και δάσκαλος φωνητικής Κώστας Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσα-λονίκη, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έχει σπουδάσει μονωδία στα ωδεία Athenaeum με τη Χρ. Γιαννακοπούλου και Τέχνης και Τεχνολογίας με τη Δ. Τσουκαλά από όπου και πήρε δίπλωμα.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με Έλληνες και ξένους καθηγητές τραγουδιού, κίνησης και σύγχρονου χορού, σπούδασε πιάνο και μουσική στη Χ.Ε.Ν. Θεσ-σαλονίκης και στη σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στο Α.Π.Θ.

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, και ιδιωτικούς θιάσους στο Αρχαίο Δράμα και στο σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με σκηνοθέτες όπως: Λ. Βογιατζής, Γ. Κιμούλης, Δ. Χρονόπουλος, Ε. Γκονζάλες, Γ. Ρήγας, Μ. Ρέππας, Α. Κόκκινου, Κ. Τσιάνος, Δ. Λιγνάδης, Α. Καλογρίδης, Φ.Σισκοπούλου, R. Tuminas και άλλους.

Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου, σε μουσικοχορευτικά σχήματα (Γ. Μαρίνος, Δ. Γαλάνη, Γ. Νταλάρας) και έχει εμφανιστεί στον κινηματο-γράφο και την τηλεόραση.

Ως δάσκαλος φωνητικής έχει ενεργοποιηθεί σε παραστάσεις στο θέατρο, σε χορωδίες και εργαστήρια κίνησης και σωματικής έκφρασης και έχει πραγματοποιήσει κύκλους σεμιναρίων και μαθημάτων φωνητικής σε όλες τις ηλικίες.

 

Δυο λόγια για το 42 zone hub

To 42 zone hub, είναι ένα πρωτότυπο “οικοσύστημα” στην καδιά του ιστορικού κέ-ντρου της Αθήνας, στο οποίο ευδοκιμούν οι παραστατικές τέχνες, η εναλλακτική άσκηση και οι δραστηριότητες για τη σωματική και πνευματική υγεία. Το 42 zone hub σε συ-νεργασία με εξαιρετικούς καλλιτέχνες δημιούργησε την πλατφόρμα 42 days performing arts προσφέροντας μοναδικά θεματικά εργαστήρια για επαγγελματίες ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές αλλά και κύκλους μαθημάτων και σεμινάρια ανοιχτά σε όλους όσους αγαπούν τις παραστατικές τέχνες. Θα χαρούμε να σας δούμε σε κάποια από τις δράσεις μαςΗ ομάδα του 42 zone performing arts.

infoweblinkgr