42zone mind & body

Teachers training: Matwork 150h

Γιατί να γίνετε Pilates instructor;

Το Pilates είναι μια ολιστική μέθοδος άσκησης που έχει αφομοιώσει την επιστημονική έρευνα γύρω από την εμβιομηχανική. Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές προτείνουν στους ασθενείς τους το Pilates ως μέθοδο αποκατάστασης ή συντηρητικής διαχείρισης μυοσκελετικών, νευρολογικών, ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων και συνδρόμων στάσης.

Την ίδια στιγμή η μέθοδος έχει γίνει μια από τις πρώτες επιλογές για επαγγελματίες που εργάζονται με το σώμα, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, περφόρμερ και αθλητές καθώς τους υποστηρίζει στις απαιτητικές συνθήκες δουλειάς. Το Pilates θεωρείται η ιδανική μέθοδος άσκησης για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα αλλά και ο ιδανικός τρόπος cross training που ενισχύει την αποτελεσματικότητα του σώματος όποιο κι αν είναι το άθλημα ή η μέθοδος εκγύμνασης που κάποια ή κάποιος ακολουθεί.

Με το Pilates teachers training θα γνωρίσετε πολύ καλά το σώμα σας και μέσα από αυτήν τη βιωματική γνώση θα μπορέσετε να καθοδηγήσετε αποτελεσματικά και τους μαθητές σας.

Ως Pilates instructors θα μπορέσετε να εργαστείτε προσφέροντας μαθήματα σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες μαθητών ή ακόμα και ατομικά. Θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με εξειδικευμένα Pilates studios, γυμναστήρια, σχολές χορού, σχολές πολεμικών τεχνών, αθλητικούς συλλόγους, ξενοδοχεία ή να επισκέπτεστε τα ιδιωτικά σας μαθήματα κατ’ οίκον.

Γιατί να επιλέξετε το 42zone mind&body teachers training;

Το σύστημα που διδάσκουμε στο 42zone teachers training έχει τα χαρακτηριστικά μιας εφαρμοσμένης κινησιολογίας και δημιουργήθηκε ως απόσταγμα:

 • της επισταμένης αναζήτησης σε διαφορετικά συστήματα Pilates
 • της σε βάθος μελέτης και κατανόησης της ανθρώπινης ανατομίας και κινησιολογίας
 • της μακρόχρονης εμπειρικής γνώσης σχετικά με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και του τρόπου ζωής του

Η μέθοδος του 42zone mind&body μπορεί να εφαρμοστεί με ακρίβεια ως μια δυναμική και απαιτητική προπόνηση αλλά και εξίσου αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων, την αποκατάσταση τραυματισμών ή παθολογιών, τη βελτίωση της στάσης, της ισορροπίας και της λειτουργικότητας του σώματος.

Το teachers training δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του 42zone mind&body και του 7 steps, δύο οργανισμών που έχουν αφήσει εδώ και μια εικοσαετία τη σφραγίδα τους στον χώρο του Pilates στην Ελλάδα και έχουν συνδεθεί με τους όρους της υπεύθυνης – ποιοτικής – ασφαλούς άσκησης και της αντιμετώπισης μυοσκελετικών παθολογιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Pilates 42zone mind&body διδάσκουν η Μαρία Διακοδημητρίου και ο Ηλίας Μαρούτσης.

Γιατί το matwork 150h;

Οι ασκήσεις εδάφους ή matwork όπως λέγονται είναι η αφετηρία και η βάση για την εκμάθηση της μεθόδου Pilates. Η καλή κατανόηση των ασκήσεων mat είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλα τα επόμενα στάδια της μεθόδου. Ταυτόχρονα οι ασκήσεις εδάφους

προσφέρουν τη μοναδική ευελιξία ότι μπορούν να εκτελεστούν ή να διδαχθούν οπουδήποτε. Από μία μεγάλη αίθουσα χορού μέχρι ένα μικρό δωμάτιο στο διαμέρισμα ή ακόμα και στη φύση.

Στις 150h εκτός από το ειδικό ασκησιολόγιο ο εκπαιδευόμενος θα διδαχθεί και όλη τη θεωρητική βάση που είναι προαπαιτούμενη για τη συνέχιση της εκπαίδευσης με τα όργανα του Pilates.

Το 42zone mind&body teachers training matwork 150h απευθύνεται σε…

Γυμναστές, χορευτές, φυσικοθεραπευτές, ασκούμενους που αγαπούν το Pilates και θέλουν να το διδάξουν ή απλώς να εμβαθύνουν στην πρακτική τους και σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει στροφή στην καριέρα του και περιλαμβάνει…

 • Διδασκαλία της θεωρίας του Pilates
 • Λεπτομερή διδασκαλία του ειδικού ασκησιολογίου για τις ασκήσεις εδάφους (matwork) με 68 ασκήσεις
 • Ανατομία και κινησιολογία
 • Αρχές σχεδιασμού προγραμμάτων άσκησης
 • Δεξιότητες διδασκαλίας
 • Αρχές αξιολόγησης στάσης και εξατομίκευσης του προγράμματος
 • Τροποποιήσεις και προσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες των ασκούμενων

Κάνε τώρα εγγραφή

Κόστος: 1060€*

Early Bird: 850€*
μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου

Στο κόστος περιλαμβάνονται δύο εγχειρίδια μελέτης

* Στις τιμές προστίθεται ΦΠΑ

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Προϋποθέσεις: Προηγούμενη συμμετοχή σε μαθήματα Pilates ή πτυχίο ΤΕΦΑΑ, Σχολής Χορού, Φυσικοθεραπείας κ.α.

Διάρκεια: 3 μήνες ή 150 ώρες

Έναρξη: 23 Μαρτίου 2024

Είδος Εξέτασης: Γραπτή και Πρακτική Εξέταση, Γραπτή Εργασία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση – απορία και για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στα:

T: +30 6939 866476
E: info@42zone.gr

  Αίτηση Συμμετοχής στο Teachers Training

   Φόρμας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Teachers Training   Θέλω να μάθω: